The International Life Saving Federation (ILS)

Arkiv

Vi minns vår granne.

När vi började bygga livräddningsstationen på Tofta som den är idag, kom det en dag en ljus liten gube ner för slänten. Med lite barsk sträv ton undrade han vad det var för hotell vi höll på att bygga. Vi förklarade och hans inställning ändrades tämligen omedelbart. Från denna dag byggdes en vänskap upp och Ben Hellgren blev en vän till livräddarna/SLS och även personlig vän med några i föreningen. Några kommer ha ved från Ben i många år framöver. När han några år senare blev akut dålig och det var fara för hans liv, fick fru Mona inte ringa 112, men hon tilläts springa ner till livräddarna. Livräddarna bidrog den dagen helt klart till flera fina år till för Ben och Mona. Det gjorde nog även sitt till att deras favorit livräddare -Martina var på plats. Ben blev även revisorsuppleant i SLS Gotland och var en av få medlemmar som kom till årsmötena. Vi saknade redan ifjol den lille guben med sina gamla badbyxor som dagligen kom strosande förbi stationen och hejjade.

Men nu kommer han inte mer, den 23e november tog han sin sista färd till andra stränder där Mona väntar. Det finns nog en stor risk att även Kjell och Erling tog emot. Han kommer nog mellan doppen få dem till sin nya vedbacke.

Tack för allt Ben!