The International Life Saving Federation (ILS)

Arkiv

Tofta livräddningsstation

Vill du bli Livräddare? Mer info på Livräddarna Tylösands /livräddarskolans hemsida

Sommaren 2024.

2024-01-15 Vi håller för fullt på med planeringen. Prell bevakning vecka 28, 29, 30 och 31.

 

Sommaren 2023.

Välkomna att börja boka er. Vi har storsatsat och vi hoppas du vill komma och hjälpa till. Är din ambition att få/kunna köra rescuerunnern och eller rib-gummibåten så tänk på att för rescuerunner kommer det krävas två dagars kurs, för rib minst en genomgång och ev kurs.

Förberedelserna inför en ny sommar pågår för fullt. En hel del extra arbete med tanke på att vi stor-satsar på vår rib-båt och en ny vattenskoter-rescuerunner. Den senare kommer kräva en kurs för att man skall få använda den. Som vanligt börjar vi ta emot bokningar av livräddare första april. Några nyckelposter tar vi emot tidigare.

Vi fixar på och hoppas på en bra sommar. Men det är väldigt få som bokat sig för bevakning. Vi kommer göra ett upplägg så man inte blir helt utschasad. Men det är bra om vi iaf kan få ihop 5 bevakare per dag.

Lite dålig på att skriva här. Men ni är välkomna att boka er sommaren 2022. Det är mycket på gång och vi väntar ännu in en del svar. Men det mesta tyder på att vi går mot en rekordsommar igen och ni kommer behövas. Så våga prova Tofta, nu bygger vi någonting för framtiden.

2021-03-31. Om några minuter så börjar vi ta emot era bokningar. Ni får hålla er lite till tåls med information omkring coronaregler, allt vi uppdaterat både i huset och rutiner.

2021-03-15. Vi snickrar på och det är verkligen full rulle på stationen.  När ni kommer i sommar kommer ni se att det hänt mycket på stationen och vi kommer även behöva uppdatera en del rutiner. Jag kommer återkomma här efterhand och berätta om framstegen. De som kan tänka sig vara CH kontakta Tord redan nu. 

Nu laddar vi för fullt mot sommaren 2021, och SLS Gotland har aldrig tidigare upplevt en sådan intensiv höst där arbetet redan är i fullgång med förbättringar och förberedelser inför kommande säsong. 

2020-10-20. Sommaren 2020 flöt på och några få kämpade tappert med att uppehålla livräddningsbemanningen. Bra kämpat!!

2020-06-30. Vi har ont om livräddare men vecka 28 och 29 kommer vi iaf finnas på plats på Tofta med livräddare. Lägger här ovan information om strandvett med anledning av pandemin.

2020-04-01.Då öppnar vi portarna för att boka sig för ännu en sommar som livräddare på Tofta strand., råkar nog vara den 25e i ordningen. I dessa Coronatider kan man inte vara säker på någonting, men vi bokar och planerar för att till sommaren så tror vi att restriktionerna är släppta. Välkomna!

2019-07-30. Vi går in i sista bevakningsveckan. Tisdag, onsdag och torsdag blir det högst sporadisk bevakning. Fredag och lördag räknar vi med att ha tornet öppet. På lördag är det dessutom avslutning nr 2 för simskolan.

2019-03-31. Nu kör vi en sommar till… till att börja med.

2018:03:13. Håller på att planera, fixa och förhandla för fullt. Återkommer om jag i något väsentligt lyckas få till något. Annars kör vi på likt tidigare.

2018-01-31. Som planen är nu försöker vi få till fyra veckor med livräddare på Tofta sommarens 2018. Vecka 28, 29, 30 och 31.

2017-08-06 Lite utvärdering.

Det blev tre veckor bevakning, vecka 28,29 och 30.

Detta kan jag hitta att vi gjorde – hjälpte till med.

16 livräddare har ställt upp och hjälpt till i sommar. Några i två veckor – medan några bara gjort enstaka pass.

Micke Löfgren som gjorde sitt  !!! tjugonde (20) år på Tofta.
 
Sommaren inledes redan under Island games där vi hjälpte till med säkerheten under triathlonet.
 

Det blev ett allvarlig omhändertagande -drunkningen.

Sedan i vattnet hämtades två barn in som flöt iväg på leksak, 5 tillfällen bad man barn komma in då de var tämligen långt ut och det fanns risk att de skulle driva ut i frånlandsvinden. En kite surfare assisterades in till land.
När det gäller SUP brädor och kite surfare har vi vid 5 tillfällen till fått samtal men inte kunnat hjälpa till. 3 tillfällen efter vi stängt.
 

1 sjukdomsfall, näsblod, sårskada huvud, 2 stukade fotleder, 4 omplåstringar

2 bilar som kört fast i sanden hjälptes lös.

Vi hjälpte Fårösundsbåtklubb under Sundsimmet, där bogserades en mindre båt samt en simmare plockades upp.

En trupp besökte Blå lagunen, där förevisades HLR och defibrilatorn. Samt uppvisning ihop med SAR helikoptern och Räddningstjänsten.

Ida vinschas..

 

Vår lilla räddningsbåt, samt två livräddare på land -fanns på plats när Fallskärmsklubben i Visby landade ner 16 hoppare på Tofta.

En morgon påträffades en död säl i strandkanten, det visade sig senare att markägaren själva var ansvariga för att transportera bort den.

Man agerade även vid ett tillfälle och gjorde en polisanmälan då en större jeep körde omkring på stranden och i sanddynerna. Brott mot terrängkörningslagen.

Vi har samövat vid tre tillfällen med Sjöfartsverkets räddningshelikopter.

22/7 firades livräddardagen, genom att samtidigt med avslutningen för simskolan hålla uppvisningar på stranden.
 

Bredvid detta så har vår fantastiska sommarsimskola hållt på i fyra veckor. 4 simlärare har haft 171 barn. Tingstädeträsk, Visby, Tofta, Ljugarn och Sigvaldeträsk är de platser vi haft grupper på.

Mina och Filipa med Sigvaldebarnen

2017-05-31. Fortfarande söker vi fler livräddare! Här hittar du infon som lämnades på stormötet ute på Tofta.

2017-05-18. Det är några livräddare som bokats sig, men det är ännu för få. Hoppas ännu på fler, så vi kan bevaka klokt och ha lite mer roligt. Söker även en simlärare vecka 28 och 29.

2017-03-29. Bokningsstarten närmar sig. Det kommer bo ett par simlärare i huset. Kan vi få 6-7 livräddare per vecka så blir det fullt i huset.

2016-06-23. Det är ännu luckor i bemanningen. Hoppas det kommer till fler. Blir lättare och roligare på alla sett, sen även så vi kan ha lite uppvisningar och uppdrag utöver bevakningen av Tofta.

2016-03-31. om ca 1 och en halv timme börjar vi ta emot bokningar för sommaren 2016… undrar om det kommer någon. Spännande.

2015-06-27. En vecka kvar sen börjar de första livräddarna anlända, kul.

20150626_171747Jätte roligt att vi fått stöd och hjälp av Cederroths med förbandsmatrial !!

2015-01-15 Nu snickrar vi det sista på hur sommaren skall se ut, tänk det är det tjugondeåret. 1995 – 2015!!

2014-04-23. Nu klart med Micke som CH de första två veckorna. Kalas bra. Ännu fattas det en del bevakare. Vi har ju en del uppdrag bredvis bevakningen, så minst 7 livräddare per vecka, men gärna 8el9. Det kommer även i år att bo simlärare i huset.

2013-10-23. Tankar och funderingar far runt i huvudet om sommaren 2014… Nu hemkommen från Potsdam och har träffat livräddare från jordens alla hörna så är man taggad. Passade på att prata med leverantören av DLRG`s RIB.

RIB

Man märker att här har man tänkt ett par år. Finns fästen för det mesta, något mindre än den vi har idag. Bra märkning mm mm. Komplett kostar båten ca 80 000:-. Skall vi köra på så blir detta nog ett mål att försöka införskaffa denna till Tofta (vet en herre till som skall försöka lösa detta).

En för många känd herre.

Denna Thomas.Z. har många träffat, nu även jag.

Fick även en del input ang statistikarbete, riskanalysarbete två områden som vi redan börjat fundera kring och som kommer att utvecklas. Spännande att höra om DLRG och San diegos arbete med swift water. Där har man speciella livräddare som jobbar i strömmande vatten. Kanske en nisch för oss, att ha jour med special kompetens åt ordinarie räddningsorganisation, likt som i första hjälpen insatser – IVPA. När det gäller den frågan lyssnade vi till en kille som lyfte fram detta med att livräddare jorden runt är duktiga på att lyfta fram vatteninsatserna. Men i förhållande mot hur många första hjälpen insatser man gör -så skulle vi bli mycket duktigare på att lyfta fram hela bilden av vad vi gör. På varje vatteninsats, går det kanske 50…100 första hjälpen insatser. Fundera på så hörs vi, nu skall vi här på ön först ladda inför Gotland Grand National.

2013-08-10. Tack för i sommar till livräddare, ni som stött oss och alla badgäster. Vi skall göra någon sorts enklare utvärdering framöver.

2013-06-28. De återbud vi fick har inte fått några ersättare. Så de sista två veckorna ser vi gärna en el två bevakare till. I övrigt så är det full..full rulle med de sista förberedelserna. Roligt med en del nya inslag. Bilder kommer framöver.

2013-04-03. Nu är det ett faktum, Tofta livräddningsstation är fullbokad sommaren 2013. Fantastiskt !! Vecka 28-31 blir det nu bevakning för 18:onde året i rad.

2013-03-31. Hjälp, imorgon brakar det lös. Uppdrag – Vårdoppet och anmälningsstart för livräddarna att boka sig för bevakning. På sidan ”bevakning” kan livräddare anmäla sig, den sidan är nu uppdaterad med lite bredare information.

2013-03-06 Agendan för sommaren just nu:

Prell badvaktskurs under våren.

5-7/7 SLS centrala ungdomsprojekt -utbildning för årets deltagare.

8/7 – 4/8 Bevakning med livräddare

Simskolan planeras vara under samma tid som bevakningen.

5/8-11/8 träningsläger.

2013-02-01 I helgen kommer vi börja att marknadsföra sommarens verksamhet på Tofta. Men förutom simskolan och ev ett läger. Tänker vi oss ha öppet fyra veckor.

Mer information om Kristiflygareträffen kommer…

2012-07-12 Bildspel om Tofta livräddningsstation: Presentation(power point) Tofta livräddningsstation (för steg 2 Tylösand)

Samma i Pdf: Tofta presentation steg2 pdf

2012-07-08. Det finns ännu platser kvar. Nu har vi en vecka till det är dax att köra igång. Så nu intensiv fixar vi. Detta bryts dock av av en trevligt tillställning på tisdag. Då gifter sig Elin och Magnus på stationen.

2012-04-18, Bokningarna har stannat av lite. Vi har nu 5 bokade plus två prell bokningar per vecka. På 7 livräddare blir veckan bra, men vi vill gärna ha 8 el 9 bevakare i sommar. Bla har vi några extra uppdrag då det är bra med lite extra folk. Till dessa kommer vi öbor. Så det finns fortfarande några platser kvar, ser gärna att det blir några tjejer till. /BC

2012-04-05, Nu har vi haft bokningen öppen i fem dagar. För tillfället har vi ca 6 bokade per vecka, vilket är bra. Men det betyder att vi fortfarande kan ta emot några bokningar till. 7 per vecka skall vi minst ha, men gärna 8 el 9:e. Då kan vi hitta på lite mer. Inga Gotlänningar är iof inräknade, vi tillkommer som grädde på moset… :)

2012-03-19. Då är sommaren snart i antågande.

Som ni sett så har vi flyttat bokningsstarten i år. Vi hopas det faller i god jord och att vi får ”tryggare” bokningar.

Nu har vi även bestämt oss för att försöka få ihop två toppen veckor på Tofta i sommar. Det blir vecka 29 och 30. CH blir Micke Löfgren. Vi räknar med att det nu blir fullt, och då kan vi träna och bevaka på ett bra sätt. Även övningar blir lättare och jag skall kolla med helikoptern om vi kan köra en vecko övning.

God Jul på er alla, och Gott Nytt År!!

2011-10-24. Nu har vi vinterbonat för Livbåt Tofta. Hoppas hon sover gott i vinter. På styrelsemötet i veckan tog vi upp sommaren 2012, styrelsen tycker vi skall sikta på att få ihop minst fyra veckors bevakning. Vi har ännu inte hunnit stämma av med sommarens sponsorer / samarbetspartners. Vi får se vad de säger, kan ju bli avgörande.

Igår bytte ”gubbarna” det dåliga fönstret i lektionssalen. Vi har lite ”höst” kvar att göra, kanske ses på en träningsrunda och samtidigt fixa lite?

Tack alla för en bra sommar.

2011.07.11. Imorgon är det dax att slå upp portarna för sommarens livräddningsstation…  Från idag söndag komer vi finnas mer regelbundet där ute.. Välkomna !

2011-06-23. Jag det där med kommunikation, det sista nu är att de kommer 5st. Även ”Gonzo” kommer med. Och om jag nu förstått detta rätt så åker de i mitten av vecka 29. Så nu finns det lite platser kvar igen…bäst att skicka ett mejl och kolla igen… Annars löper det på, ännu mycket fix kvar, Men jag hoppas det skall lösas under den närmaste tiden. Nu hoppas jag att det tillkommer en el två bevakare som kan ta 30 + 31…  Ha en bra midsommar!

2011-06-10. Det verkar bli trång i barracken i sommar. Nu verkar det tämligen klart att det kommer 4 livräddare från Bondi i sommar. Corey, Maxi, Reidy och Hoppo har anmält sig för bevakning. Jätte kul att få träna, bevaka med dem och få höra vad det tycker om vår station. De kommer den 13/7.

Micke och Thomas förbereder sommaren…

2011 år Kristiflygareträff avslutad. En hel del fix, och övningar blev det. Här monteras nya intercommen i Livbåt Tofta. Det blev en bra avstämmning och nu kvarstår en lista att fixa till innan vecka 28. Zodiaken är ihopplockad och provkörd, denna kommer ställas ut på Tofta redan vecka 27 under lägret. Tack till Micke som kom och hjälpte till!!

2011-04-29. Vi fixar och står i, det går framåt. I år ser det riktigt bra ut med bokningarna. Nu är det vecka 31 som det gärna får tillkomma några namn.

2011-04-16 Tack vare.. kommer vi nu kunna sätta in ett nytt intercom ihop med VHF radion i Livbåt Tofta. Snart kommer allt matriel hit till ön, sedan skall vi montera det. Planen är att det senast till Kristi flygarehelgen på Tofta är på plats. Detta underlättar betydligt vid övningar med helikoptern och skarpa tillbud. Det har varit ovärderligt när detta fungerat och vi saknade funktionen väldigt mycket sommaren 2010. Ett JÄTTE TACK till 3M Peltor!

2011-04-08. Magnus.K är här och hjälper oss göra ett ryck inför sommaren. Igår fick Zodiakens trailer nya hjullager tex. Igår fick jag även besked från

att vi i år kommer få disponera en ATV. Detta är riktigt kul och bra.( Även ett JÄTTE TACK till Yamaha!) Det är ju bara så att en mindre maskin är smidigare och lättare att jobba med. drömmen är att även få till en vagn som vi kan lasta båren på. Vi har även klart med att Länsförsäkringar stödjer sommarsimskolan. Vi diskuterar även ett stöd till livräddningsstationen, håll tummarna. Bla skulle det ju vara trevligt med lite nya bevakningskläder. Det har stannat upp en aning vad det gäller bokningar. Men det ser ändå bättre ut än i fjol. Och ev är en vecka full bokad. Något väldigt roligt, men inte riktig helt spikat ännu är att vi verkar få hjälp från iaf två andra länder. Finland och Australien. Spännade…vad säger man i radion om man vill ha kontakt med Lr 1..som Australiensare? —– from the tower.. Smaka gärna på det och ge mig ett tips.

2011-03-31. Det pågår arbete på Tofta, dels med denna svlopsledning. Men nu börjar det fejas lite varstans.

Sommaren 2011.

2011-01-22. Närmar sig med storm steg. Vi har nu bestämt att satsa på fyra veckor med bevakning av Tofta med livräddare. Så titta igenom kalendern redan nu. (vecka 28+29+30+31) För tillfället har vi inte klart med CH eller simlärare. Är du intresserad av något av detta så kontakta Tord tord@slsgotland.se eller Martina martina@slsgotland.se om det gäller simskolan. Vi hoppas även på läger vecka 32 kanske även 33. Sedan är planen även att vi har en träff/fixarhelg/övning/riktig genomkörare under Kristi flygare. DÅ har du ett bra tillfälle att lära mer om Tofta, och förkovra dig själv.

Tofta livräddningsstation 15 år – 2010 !

Nu har vi stängt för sommaren 2010. Tack alla för en kanon sommar !

Det rullar på, en otrolig sommar har planat ut och nu blivit till en vanlig sommar.

Det är ännu några dagar innan vi drar igång officielt. Men idag kom det andra sjöräddningslarmet för den här sommaren. När Rescue Hvitstjärna bogserat en stund slet sig den jolle man hade efter haveristen. Så Magnus och Micke samt u.t, sjösatte i Västergarn och sökte norrut. Flotten – vanlig roddbåt hittades i jämnhöjd med Kronholmens fyr. Denna bogserades med Livbåt Zodiak in till Västergarn. /Tord

Följande kan vi läsa på MRCC online:

MH Norr om Klintehamn

2010-07-10 15:22  7. Gotland

En 31 fots fritidsbåt med 4 vuxna och 8 barn har fått motorhaveri strax norr om Utholmen. De försöker ankra men är oroliga att driva på Scharlakansgrunden.

KBV Triton sätter sin ribbbåt i sjön, Rsq Vitstjärna går från Visby och livräddarna från Tofta beger sig ut till haveristen.

Först på plats är livräddarna som assisterar med ankare och strax därpå kommmer Rsq Vitstjärna som kan bogsera in ekipaget till en säker plats.

2010-07-05 Nu är det de sista skälvande dagarn innan vi skall öppna. några har redan flyttat in på stationen och parkeringen har gått igång. Badgästerna har redan infunnit sig då det är värmebölja… Än finns det platser kvar om du är bevakningssugen…

Livräddningsstationen kommer ha öppet vecka 28 till vecka 31. Måndag den 12 juli kl 10:00 öppnar vi !

2010-06-10 Inget SOS Gute, men förberedelserna fortgår för det. Nu har vi uppdrag i dagarna tio att vänta. Gamla 183 har fått sig en ordentlig genomgång och går för tillfället väldigt bra. Även 184 går bra, men jag är just nu tveksam till att vi hinner med den ombyggnation som varit på tal.

2010-05-14Fortfarande inget SOS Gute besked. Nu har vi satt fart på allt fix. Jeeparna har gåtts igenom under dagarna två. Bla har extra blixtljus monterats bak på båda jeeparna. Vi hoppas ännu på fler bokningar till sommaren.

2010-04-23 Ännu inget slutgilltigt besked hur det blir med inspelningarna av SOS Gute i sommar. Senaste beskedet är att vi hoppas man tar beslut i mitten av kommande vecka. Sakta men säkert kommer det in bevakningsbokningar till Tofta. Men ännu finns det en del platser kvar -som vi hoppas snart skall vara fyllda. Det händer mycket just nu, men jag hoppas kunna ge er lite mer information ang det till nästa helg.

Har ni inte redan sett det så, ”Stålis” har startat en nya Facebook sida med anledning av Tylösands 50 -års jubileum. Titta in, gå med.

Sommarjobb? Men jag hoppas ni väljer Tofta i första hand.

Lifesaving work 2010

Tofta livräddningsstation följs av produktionsbolag.

SLS Gotland har fått en fråga om vi kan tänka oss att ha ett kamera team som följer livräddararbetet på Tofta i sommar. Allt är inte spikat med initialt har vi sagt Ja. Tanken är att livräddarna skall vara en del av troligen 3 kanske 4. Vilka som gett klartecken vet inte vi just nu, men förra sommaren speglade SOS Gute, ambulansen, Räddningstjänsten och Polisens arbete. Just nu pratar vi om alla de fyra veckor som vi skall ha öppet i sommar. Diskussionen kommer fortgå och vi återkommer här och på första sidan när det är helt klart hur och om det blir ett samarbete.

Tylösand fyller 50 år !

Det firas den 19 juni, läs mer från dem i länken nedan.

Tylösand firar 50år

Tofta livräddningsstation 15 år – 2010 !

Välkomna med era bokningar till Tofta jubileums sommar, för nu är det fritt fram och först till kvarn som gäller ! Vi hoppas på en kanon sommar och MINST sju livräddare per vecka.

www.helagotland.se skriver idag den 20/2 -2010 följande:

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5851237

Fyra butiker ska byggas på Tofta

Butiker på stranden, nya beachvolleyplaner, och på sikt även en strandpromenad.
Planerna för Gotlands mest populära strand är stora.
– Det måste till mer än vad som finns i dagsläget, säger Lars Jacobsson, ägare av Tofta camping.

Sol och bad, solkräm och på sin höjd en glass är inte nog. Nu vill ägaren av Tofta camping utveckla området ytterligare.
I sommar ska fyra butiker stå klara på stranden. En för kläder, en för elektronik som mp3-spelare, telefonladdare och telefonkort, samt en lokal för en frisör.
– Den fjärde butiken är lite oviss än så länge. Vi diskuterar olika alternativ, kanske någon massör…, funderar Lars Jacobsson.

Känslig placering
Var och en av butikerna ska vara 25 kvadratmeter stora, och de är tänkta att placeras strax nedanför Tofta Beach Club, cirka 60-70 meter från vattenbrynet.
– Vi har sökt bygglov och det låter positivt så här långt. Vad jag förstår är det i princip klart, säger Lars Jacobsson om den måhända något känsliga placeringen.
– Det är ju en lite speciell placering. De ska ligga på stranden, men inte inom den ”fria zonen” som är 10-20 meter från vattnet. Passagen kommer absolut att vara fri fortfarande.

Beredd flytta
Lars Jacobsson tror inte att han får några mothugg vad gäller placeringen av butikerna men om så ändå skulle ske, är han beredd att gå kommunen till mötes och placera verksamheten längre från stranden.
I sommar kommer också två nya beachvolleyplaner stå klara intill butikerna. Och mer är på gång.
– Om det här slår väl ut kan det i en förlängning bli fler butiker och kiosker, och även andra aktiviteter.
Som vad då?
– Vi planerar ett promenadstråk på hårt underlag bakom stranden. Som det är nu är det inga andra än fullt friska personer som kan vandra längs stranden. Vi vill öka tillgängligheten, säger Lars Jacobsson.

I drift i sommar
Lars Jacobsson förhandlar med olika entreprenörer som är intresserade av att driva verksamheten i butikerna. I april hoppas han att allt ska vara klart. Butikerna kommer sedan att byggas och ska vara i drift redan till sommaren.
– Normalt sett handlar folk mest när det är dåligt väder. Nu kan vi få en omvänd situation också. Jag tror det kan bli bra, säger Lars Jacobsson.
Som mest besöks Tofta strand av 15 000 personer – om dagen.

2010-01-22 Följande har jag ”stulit” från Radio Gotlands hemsida:Tofta camping vill sätta upp stugor.

Tofta camping ansöker om dispens från strandskyddslagen för att sätta upp fyra små stugorsom ska användas som butiker och kiosker på stranden. Avståndet till vattnet blir minst 50 meter, och syftet med stugorna är att förbättra servicen för besökare, påpekar företaget i sin dispensansökan.

Ägaren till företaget skriver också att man hoppas kunna anlägga fler toaletter där längre fram.

God fortsättning på 2010.Ett år då Tofta livräddningsstation och kursgård fyller 15 år.Vår ambition är att vi bevakar med livräddare vecka 28, 29, 30 och 31 samt att vi V32 och 33 har livräddarkollo för barn. Sedan kan det ännu bli en simlärarkurs.Nu hoppas vi på stor uppslutning av livräddare så det blir ett bra jubileumsår, och det kan vi understryka då Tylösand samtidigt fyller 60år.

Spel och dobbel

Vi blev till slut åtta stycken som kom till julbastun i år. Trevligt blev det. Bla spelades det ett avancerat kortspel, för att se lite bättre då en ”fas” gått fick varannan ha pannlampa. Segrande ur Toffifeé spelat blev förstås BC !!Glögg, bastu med snörull och sedasn fruktsallad…nu är ni lite avis va?Nu har vi ett konkret förslag att det blir julbastu för livräddarna på Tofta den 26/12! Anmälan till Tord.

2009-11-12 Ang Stockholm triathlon.

Det är väldigt tråkigt om denna stora och mycket proffsigt arrangerade tävling inte kommer att fortsätta. Som sagt det var mycket jobb för oss, men vi fick (vilket är ovanligt) en rimlig ersättning för att göra detta. Blir det inget mer så missar vi en naturlig träffpunkt och sässongsavslutning för livräddarna. Men vi följer detta så får vi be att återkomma.

Följande kan vi läsa på Stockholm triathlon förenings hemsida:

IMG har beslutat att ställa in Stockholm Triathlon

IMG har som arrangör av tävlingen Stockholm Triathlon meddelat STF att de beslutat att ställa in tävlingen.

Orsaken är att IMG anser att det är för långt kvar innan de kan göra vinst på arrangemanget, trots att tävlingen under de två år den genomförts haft en stark utveckling.

Beslutet är naturligtvis tråkigt för svensk triathlon eftersom en stor triathlontävling i centrala Stockholm är något vi haft på agendan i flera år.

Svensk Triathlons ambitioner går självklart i helt motsatt riktning än IMG:s beslut. Vi har en mycket bra utveckling av vår idrott på alla plan och vår ambition är naturligtvis att ett stort breddarrangemang med en internationell elittävling i centrala Stockholm skall vara ett mål och en realitet.

Förbundsstyrelsen kommer gemensamt med medlemmarna i våra föreningar att arbeta för att se vilka olika alternativ som finns för att få tävlingen på plats.

SE FILMEN(wmv) eller ladda ner .mov-filen
Årets sista övning med SAR helikopter 997, 071213 Vi hoppas ni blir sugna att komma till sommaren efter att ha sett den. Medverkande Elisabeth Andrén-Markör, John Johnsson ytbärgare, Stefan Färdtekniker och . skymtande i vattnet även Mia Pettersson och Martina Olofsson markörer. Markör och filmare Tord.

tofta_07_00

tofta_07_01

tofta_07_02