The International Life Saving Federation (ILS)

Arkiv

Nippers 2023

Välkomna till sommarens Nippers -livräddarträning för barn

Lördagar kl. 10.30 v. 26-31. Kom gärna till livräddningsstationen lite tidigare om du vill låna en våtdräkt.

Tävling

Redan nu vill jag skriva till er om en tävling i havslivräddning som ordnas i Tylösand, Halmstad lördagen 12/8.

Där tävlar man i de grenarna som vi brukar träna på. 90 beach sprint, beach flags, surf race (simning) och board race (paddla bräda). Man kallas för junior om man är född 2009 eller senare, ungdom född 2005-2009.

Jag kommer att vara med och hjälpa er där, SLS Gotland står för anmälningsavgiften. Man behöver inte anmäla sig till tävlingen förrän i augusti. Varje barn/familj måste dock själv ordna med att boka boende och resa.

Hör gärna av er till mig om det verkar kul och finns möjlighet att åka så kan vi samordna vissa delar, tex kan vi få idrottsrabatt hos destinationen.

Ni kan vara med på tävlingen oavsett om ni är gotlänningar eller sommargäster. Minst 2 Nippersträningar bör man vara med på under sommaren.

Hälsningar Martina

martina@slsgotland.se

Avslutningsrace 2021
Sommaren 2021
Landslagsledningen höll breddläger och genomförde racedag med Nippers.
Första träffen

Ålder 5-15 år

Vi kommer att träna havsgrenarna inom livräddning som innebär att springa på stranden, simma i havet och paddla bräda. Första hjälpen kommer också att ingå. Man behöver inte vara simkunnig. Vi anpassar övningarna efter förutsättningar som vågor och väder. Om du inte är simkunnig, ta med en förälder som med fördel kan tänka sig att gå ut i vattnet, i alla fall midjedjupt.

Om du har någon fråga, ring Martina 073-84 06 924.

Välkomna!