The International Life Saving Federation (ILS)

Arkiv

Nippers 2024

Välkomna till sommarens Nippers -livräddarträning för barn på Tofta strand.

Ålder 5-15 år. Lördagar kl. 10.30 v. 26-31. Kom gärna till livräddningsstationen lite tidigare om du vill låna en våtdräkt. Ingen anmälan behövs.

Vi kommer att träna havsgrenarna inom livräddning som innebär att springa på stranden, simma i havet och paddla bräda. Första hjälpen kommer också att ingå. Man behöver inte vara simkunnig. Vi anpassar övningarna efter förutsättningar som vågor och väder. Om du inte är simkunnig, ta med en förälder som med fördel kan tänka sig att gå ut i vattnet, i alla fall midjedjupt.

Även i år kommer landslaget i havslivräddning på besök till Tofta. Under v. 29 kommer de och vi hoppas kunna köra någon extra träning tillsammans med dem under veckan.

Om du har någon fråga, skriv Martina@slsgotland.se

Välkomna önskar Martina och Nicklas.

Tävling

Redan nu vill jag skriva till er om en tävling i havslivräddning som ordnas i Tylösand, Halmstad lördagen 10/8.

Där tävlar man i de grenarna som vi brukar träna på. 90 beach sprint, beach flags, surf race (simning) och board race (paddla bräda).

Jag kommer att vara med och hjälpa er där, SLS Gotland står för anmälningsavgiften. Man behöver inte anmäla sig till tävlingen förrän i augusti. Varje barn/familj måste dock själv ordna med att boka boende och resa.

Hör gärna av er till mig om det verkar kul och finns möjlighet att åka så kan vi samordna vissa delar, tex kan vi få idrottsrabatt hos destinationen.

Ni kan vara med på tävlingen oavsett om ni är gotlänningar eller sommargäster. Minst 2 Nippersträningar bör man vara med på under sommaren.

Hälsningar Martina

Landslagsledningen höll breddläger och genomförde racedag med Nippers.
Första träffen