The International Life Saving Federation (ILS)

Arkiv

På lördag 1 april!!

Ja vad händer då, jo vi släpper bokningen för sommarsimskolan (se egen flik) och bokningen för livräddarna som vill bevaka på Tofta i sommar. Dessutom är vi med arrangör till Vårdoppet. Så ha lite tålamod med oss vi återkommer till er så fort vi hinner. Välkomna till SLS Gotland sommaren 2023.

Livräddare sökes.

Inför denna sommar så satsar SLS Gotland en hel del tid och egna pengar på att utveckla Tofta livräddningsstation. Vi hoppas genom detta attrahera fler livräddare att komma och hjälpa till så Tofta blir den tryggaste stranden av alla. Vi får allt fler besökare och vissa dagar kan det vara så många som 20 000 gäster. Vi hoppas du tycker detta är bra och intressant och vill komma eller ta steget att bli livräddare. Anmälan till livräddarskolan är öppen. Bokningen för livräddare till Tofta livräddningsstation öppnar 1a april här på hemsidan.

Året 2022 avklarat.

Ikväll höll SLS Gotland sitt årsmöte. Formalia avhandlades, och det ända som blev skillnad var att ordförande Thomas Salmén avgick som ordförande och istället valdes Tord Turesson till ny ordförande.

Vårdoppet 2023.

Det är dax!!

Vintern glider över i vår, och sommaren närmar sig fort. Som livräddare är det nu du behöver fundera över vilken tid du kan ge till livräddningen i sommar. Som vanligt är det första april vi öppnar bokningen. Allt pekar på att det kommer bli en hel del större nyheter i år på Tofta livräddningsstation. Tex rescuerunnern/ vattenskotern kommer kräva ca 2 dagars utbildning för att man skall få köra den. Jag vill att du funderar på sommaren och om det är en vecka du kan, så överväg ändå att försöka få till någon dag till, beroende på din ambition. Är du sugen på att bli havslivräddare? Surfa in på livräddarskolans hemsida. För en del stränder finns det ekonomiskt stöd att söka, men du behöver vara ute i god tid. De stränder som har bemanning med livräddare har första tjing på utbildningsplatser, så det finns flera fördelar att kontakta ”din strand” Välkommen till stränderna sommaren 2023!

SLS Gotland årsmöte 2023

SLS Gotland bjuder in till årsmöte torsdag 9 mars kl 18.00 på Tofta livräddningsstation. Anmälan senast söndag 5 mars till styrelsen@slsgotland.se.

God Jul!

Sommaren avklarad.

Oj vilken sommar vi haft (och ännu har lite till) all vår sommarverksamhet är nu avslutad. Det har varit så intensivt så vi har inte hunnit med att uppdatera er här. Men på våra Facebookgrupper har vi hållt igång. Hoppas du är med oss där. Nästa vecka börjar höstens träningstider i Solbergabadet gälla, lägger ut info om det på träningssidan.

Tack alla sponsorer, badgäster och samarbetspartner för en bra sommar. Vi kommer i närmaste framtiden utvärdera och återkommer med information vad vi lärt oss.

Sommarsimskola 2022.

Det finns ännu några platser kvar i årets simskola. Se mer information under den egna sidan.

Svalt dopp.

Fyra plusgrader i både vattnet och luften. Men kanonväder i övrigt och riktigt trevligt. 22 badande plus en eftersläntare.

Ett gediget gäng SLSare på plats och hjälpte till med eventet. Premiär med att ha med Coop Gotland på ett hörn.