The International Life Saving Federation (ILS)

Arkiv

Välkommen på årsmöte.

Gotlands regionförbund av Svenska livräddningssällskapet bjuder in till årsmöte på onsdagen den 6e mars på Tofta livräddningsstation. Du kan med fördel anmäla dig via evenemangsinbjudan i vår Facebookgrupp. Vi bjuder på fika efter förhandlingarna. Välkomna!

Vill du hjälpa till? -Bli en del av kedjan.

SLS Gotland har en stor verksamhet och det behövs fler som engagerar sig. Kan du tänka dig hjälpa till i styrelsearbetet, kanske bli instruktör i hjärt -lungräddning, planera simskola eller kanske ideellt som fastighetsskötare för vår livräddningsstation? Det finns ett brett behov så du kan hitta din nisch. Träningen är nu återupptagen efter julvilan. Välkommen till ett nytt år med SLS Gotland. / Tord ordförande.

Till er alla..

Höstermin men sommar.

Nu har vi startat upp träningen inne, tisdagar och söndagar. Men samtidigt tränas det på ute på Tofta. Vi har fina möjligheter för träning där ett tag till. Vi har även en del verksamhet på stationen.16-17/9 kommer det bli ett miniläger. Söndagen 1 oktober från 13:00 gör vi höst på stationen -välkommen att hjälpa till.

Lite kvar, men tack!

Idag stänger vi bevakningen med livräddare på Tofta för sommaren 2023. Det kommer vara en del aktiviteter ett tag till på stationen, bla träningsläger.

Vecka 31 på Tofta

Den sista veckan med livräddare som bevakar på Tofta 2023 har inletts. Vi har fyllt huset och varvar bevakningen med läger.

25 juli, dagen mot drunkning.

Sommarsimskolan 2023.

I dagens tidning har vi annons om sommarsimskolan.

På den egna fliken (LÄNK) kan ni anmäla er. Välkomna!

Tack Bertil!

En lång och resligt man från Stockholm med badvett och det lekfulla sinnet i sin arsenal, gav så mycket stabilitet och trygghet åt SLS varhän i landet han var…. Ett tafatt försök till en limerick. Jag minns Bertil Werner för hans limerickar som serverades vid stora sammankomster inom SLS.

Alltid pigg på ett bad. Som när han invigde Tofta livräddningsstation, så publicerades det bilder på vår badande ordförande som sträckte händerna i skyn och gladdes åt vår station och vad vi då trodde den skulle betyda för livräddningen. Bertil hade ett stort, stort SLS hjärta och var absolut en föregångare till att jobba internationellt inom livräddningen. Man kunde vända sig till honom om det gällde bus eller oro, något som skulle tydas gällande ansvars frågor eller stöd om man trampat i klaveret. Hans stora kunskaper från livet inom juridiken och livet själv var ovärderliga för oss alla.

Även om det gått en tid sedan jag pratade med min kompis så var det ledsamt och tråkigt att höra att han nu simmat vidare. ”Leffe”, Anders, pappa och Erling allt fler av ”mina” goa gubbar inom livräddningen saknas oss. /Tord

Anmälan till simskolan fungerar nu!

Vi hade tekniska problem men nu är det åtgärdat och det ska gå att anmäla sig till sommarsimskolan. Vi beklagar detta.