The International Life Saving Federation (ILS)

ARKIV

Vart skall vi egentligen?

Igår söndag träffades styrelsen på Tofta livräddningsstation för att diskutera ihop en vision och målsättning för det fortsatta arbetet. Som vanligt när man väl kommer igång så finns det massor att fundera över. Nu fortsätter vi genom att göra en handlingsplan. Grovt kan vi summera med att vi vill trygga ekonomin och bli fler. Vi har ju en fantastisk verksamhet och väldigt bred, där något borde kunna passa alla som vill hänga på.

Nicklas var vår vägledare genom processen.

Ny partner.

Det är redan klart, men samarbetet startar inte förrän i maj. Då kommer ”vår” parkering skötas av en ny aktör. Kassören har sett över driften och nu får vi ut några fler procent än innan. Pengar som går rakt in i verksamheten med att ha livräddare på Tofta strand. Redan nu har man skyltat om på ytan vid Solbacksvägen.

Årsmötet avklarat.

I tisdags den 4 februari höll SLS Gotland sitt årsmöte ute på Tofta livräddningsstation. Mötet inleddes med en tyst minut för Kjell Thuresson vår ordförande sedan mer än 20 år, som gick bort i december. Inga stora förändringar, utom att Kjell ersattes som ordförande av Thomas Salmén (infälld på bilden). Som en följd av detta gick Torbjörn ”Pigge” Ottfalk upp och blev vice ordförande. Nicklas Björling stannar kvar som sekreterare och Thomas Livemo som kassör.

Årsmöte.

SLS Gotland bjuder in till årsmöte på Tofta livräddningsstation 4/2 kl 18:00.

Välkomna!

Minnesord för Kjell

Svenska livräddningssällskapet la idag ut en riksnyhet som gäller en minnesruna för vår saknade ordförande, Kjell Thuresson.

Tack för de fina orden.

Gott Nytt År!

Tack för allt Kjell!

Det har nu gått ett dygn sedan vår ordförande gick bort i sviterna av sin lungcancer. Kjell var inte den som ställde sig först i ledet, han var den som byggde och underhöll den grund -vi som syntes stog på. Utan hans och Erlings insats skulle inte Tofta livräddningsstation finnas, med resultat att nu har livräddarna gjort skillnad flera gånger. På så sätt var de lika delaktiga i räddandet av liv, som den livräddare som utförde räddningen.

Han var den som kunde det mesta och lagade det på de små medel som stod till buds. Oftast inga. Många många timmar la han på SLS verksamheten. Men han kom den så nära att det fanns nog inga tvivel om att det inte skulle vara så. Sola och bada var inte hans grej, nä han fixade någonstans eller satt och umgicks med livräddarna på stationen. Blev det lucka att inte livräddarna räckte till. Då hoppade han in i tornet en stund, eller körde livbåt Tofta. I torsdags när styrelsen träffades på Tofta livräddningsstation och åt en jultallrik, pekade han på vice ordförande Thomas.S och sa ”Du får sitta kvar där” han satt på kortändan och ledde mötet. Stationen och hans verk finns kvar, även om man nu har svårt att förstå hur vi skall kunna, utan hans stöd fortsätta. Tack, stort tack för allt Kjell.

Viktigt informationsprojekt.

Vi får besök av våra SLS vänner från fasta landet, de kommer med viktigt kunskap som de vill dela med sig av till nyanlända och andra som kan vara i behov av den. Föreläsningen sker på flera språk.

Tack Nicke!

Under torsdagen fick vi besked om att Niklas ”Nicke B” Bengtsson avlidit, 54 år gammal. Det har gått väldigt hastigt och vi slås nu av en stor sorg. Nicke var en stor profil på Tylösands livräddarskola och livräddningsstation. En av kotorna i den ryggrad som burit verksamheten där. Men också ett stöd utåt i landet för många av oss andra.

Vi minns lugna trygga Nicke med värme.

(Bild från Livräddarna Tylösands Facebooksida)

SOS Gute

På torsdagarna i kanal 5 går programmet SOS Gute.

Imorgon 14/11 kommer del av programmet handla om våra Nippers och det tillbud som skedde när livräddarna var i Fårösund på Sundsimmet och en flytleksak flöt iväg. Dagen innan gjorde livräddarna 3 liknande insatser i det tysta själva, men då de denna dag var iväg blev det betydande andra resurser som kom.