The International Life Saving Federation (ILS)

Arkiv

Årsmöte SLS Gotland

Välkommen till ett digitalt årsmöte med SLS Gotland.

Mötet är söndag 14 mars kl 17.00 och genomförs digitalt via Microsoft Teams.

Anmälan sker till nicklas@slsgotland.se senast fredag 12 mars.
Möteslänk och årsmöteshandlingar skickas senast söndag kl 14 till epost-adressen som används vid anmälan.

Väl mött!

Ha koll på isen!

Igår var SLS Gotland med gott stöd från J-J mix och gymnasiets el/dataklass ute vid Västerhejdeskola och förevisade issäkerhet.

Läs mer på /www.issakerhet.se

100 barn och deras lärare fick lära sig hur man skall tänka innan man går ut på isen, vad man skall ha med sig om man går ut på isen samt skulle olyckan vara framme hur klarar man av att ta sig upp ur en vak. Två lärare provade sen ”på riktigt” att ta sig upp och klarade det med bravur. SLS Gotland försöker hålla dessa förevisningar i mån av efterfrågan och tid.

Välkommen!

Karin Brand lämnar nu över stafettpinnen till Magnus Erstrand som generalsekreterare för Svenska Livräddningssällskapet. Vi ser fram emot att få bygga upp ett lika fint samarbete med Magnus som vi haft med Karin. SLS Gotland hoppas kunna få se dem båda på Tofta i sommar.

Mer information om bytet finns på hemsidan.

Efterlängtad genomförarefas.

Äntligen har nu arbetet startat på stationen. Det kommer bli väldigt spännande att se vad killarna kommer kunna lösa. Nu kommer vi kunna ha digitala möten mm och ha mer nytta av vår fina station.

God Jul !

Insta-inslag.

SLS rikskonto på Instagram har ett kalender-inlägg per dag fram till julaftonen. Dagens inlägg kommer från oss på Gotland. Ett härligt sommarpotpurri.

Digitalisering

Inom kort går SLS Gotland över till Microsoft365

Så här dagarna innan jul blev domänägarbytet klart. Nu äger föreningen sin egen domän och vi har möjlighet att själva administrera epost och hemsida.

Med hjälp av RF-SISU har vi kommit igång med Microsoft365 för ideella föreningar. Det möjliggör fortsatt digitalisering genom Teamsmöte, epost genom Outlook, gemensam dokumenthantering och bättre lagringsutrymme. Samarbete digitalt – helt enkelt!

Utmaningen ligger i att komma igång, sätta upp systemet så som vi vill ha det till att börja med, få alla aktiva med på tåget och sen våga.
Krävs en rejäl portion mod, uthållighet och vilja.
Att ta till sig ny teknik är inte helt trivialt men vi ska göra ett försök.

Fortsatt stängt bad

Badet är stängt tom 24/1 eller till annan information ges.

Från Region Gotland:
Regeringen har gått ut med nya restriktioner. En av dessa lyder som följer:

”All verksamhet inom stat, kommuner och regioner bör stängas omedelbart till och med den 24 januari. Det gäller till exempel badhus, idrottshallar och museer.”

I och med detta, stänger vi alla våra anläggningar av denna typ (inklusive ishallar) från och med lördag 19/12 och så länge restriktionerna kvarstår. Detta gäller alltså all verksamhet, för alla åldrar, med undantag endast för elitidrottande.

För mer information om de skärpta restriktionerna, hänvisar vi till myndigheternas krisinformation: https://www.krisinformation.se/…/skarpta-restriktioner…

Regeringen skärper restriktionerna inför julhelgenRegeringen skärper en rad restriktioner inför jul- och nyårshelgen. De flesta restriktionerna gäller från den 24 december till den 24 januari.www.krisinformation.seMed önskan om en god helg
Kultur- och fritidsavdelningen

Vi minns vår granne.

När vi började bygga livräddningsstationen på Tofta som den är idag, kom det en dag en ljus liten gube ner för slänten. Med lite barsk sträv ton undrade han vad det var för hotell vi höll på att bygga. Vi förklarade och hans inställning ändrades tämligen omedelbart. Från denna dag byggdes en vänskap upp och Ben Hellgren blev en vän till livräddarna/SLS och även personlig vän med några i föreningen. Några kommer ha ved från Ben i många år framöver. När han några år senare blev akut dålig och det var fara för hans liv, fick fru Mona inte ringa 112, men hon tilläts springa ner till livräddarna. Livräddarna bidrog den dagen helt klart till flera fina år till för Ben och Mona. Det gjorde nog även sitt till att deras favorit livräddare -Martina var på plats. Ben blev även revisorsuppleant i SLS Gotland och var en av få medlemmar som kom till årsmötena. Vi saknade redan ifjol den lille guben med sina gamla badbyxor som dagligen kom strosande förbi stationen och hejjade.

Men nu kommer han inte mer, den 23e november tog han sin sista färd till andra stränder där Mona väntar. Det finns nog en stor risk att även Kjell och Erling tog emot. Han kommer nog mellan doppen få dem till sin nya vedbacke.

Tack för allt Ben!

Ingen simträning i Solberga!!

Nya restriktioner med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd.

Med anledning av de skärpta allmänna råd som Folkhälsomyndigheten inför på Gotland from idag (201112) kommer flera verksamheter inom kultur & fritidsområdet påverkas.

De skärpta allmänna råden innebär bland annat att vi inte ska besöka inomhusmiljöer där många människor samlas och där det kan finnas risk för trängsel. Det kommer att påverka flera av regionens verksamheter som bibliotek, badhus och idrottsanläggningar som omgående kommer att begränsa eller delvis ändra sina öppettider för att fortsatt upprätthålla servicen men minska den fysiska kontakten och smittrisken.

Samtliga badhus stängs för allmänheten. Undantaget är skolans idrotts- och simundervisning samt föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Alla halvår/årskort förlängs med den tid som de allmänna råden gäller.

SLS träningstider avbokas tom 13 december!

Vi hoppas att vi snart får komma tillbaka och träna och återkommer då det finns mer information.