The International Life Saving Federation (ILS)

ARKIV

SMS

sls_sms_480

Drunkningstillbud.

SLS Gotland nås under natten av nyheten att en person förefaller ha drunknat vid Gustavsviks badplats.

” Vi hoppades givetvis på 0 drunkningar även i år för Gotlands del, nu ser det ut som att den förhoppningen har spruckit. Kanske vi framöver kan få veta mer om hur olyckan gått till, men det ändrar ju inte det tragiska utfallet” / Tord Thuresson Länskonsulent

SLS Gotland beklagar djupt det inträffade.

 

Glad midsommar på er!!

Ha en riktigt skön midsommar, bada gärna men med förnuft. Låt oss läsa om en lugn helg där media inte har en enda badolycka att skriva om.

Bra ”press” inför sommaren.

Gotlands tidningar kontaktade oss och ville veta lite om bad och vattensäkerhet. Även regionen intervjuades ang hur man förbereder ”sina” badplatser. Det blev till en riktigt bra artikel med massor av vattensäkerhetsinformation.13445731_1057975530906151_8041962015633001866_n

Livräddningsgenomgång.

SLS Gotland har hjälpt Wisby simsällskap med en 5 timmars genomgång för sommarens badvakter på utomhusbaden. Praktisk livräddning i vatten, hjärt -lungräddning, larmrutiner, bevakningsrutiner och en skvätt första hjälpen.20160621_101809Livia och Annie hjälper ”Anne”.

0014349c-04e0-4942-96c3-57fe65315806

Foto från SR / Radio Gotland. Lyssna gärna på inslaget.

Simskolan ångar på men livräddarna saknas.

Sommarsimskolan bara växer och växer och vi verkar få fler barn än någonsin som kommer och deltar. Men antal bokade livräddare för de fyra bevakningsveckorna på Tofta livräddningsstation är alldeles för få. Blir det inte fler bokade så kommer de som ändå bokat sig få frågan hur de vill göra, ett alternativ är att minska ner tiden stationen är öppen per dag, och kanske hålla stängt helt de dagar då vädret är dåligt. Men ännu hoppas vi på en ökat tillströmning av livräddare.

Möte om ”varningsskyltarna”.

Region Gotland kallade i veckan till möte för att diskutera samarbetet kring tillsyn och vidmakthållandet av skyltarna. En översyn sker nu och gruppen skall även jobba fram nya skyltar, då det ev behöver bytas på några ställen. SLS Gotland gjorde besök på två av platserna för att kontrollera status.

20160531_113612

SJÄLVKLART !!

Lördagen den 21a maj är den internationella flytvästdagen. Egentligen borde det ju vara så självklart, bälte på i bilen och flytväst på i båten. Upp emot 60% av de som drunknar i fritidsbåtsrellaterade olyckor kunde ha överlevt. Det visar en genomgång som gjorts med sakkunniga på området. 2013 – 2015 omkom 87 personer i den nämnda kategorin, 52 av dem hade inte flytväst och omkom genom drunkning.

SAMSUNG CSC

SLS Gotland styrelse, saknas på bild gör Nicklas.B, Thomas.S, och Joakim.N

TA gärna en bild på dig själv eller med dina vänner och ladda upp på någon av de sociala medierna. Tillsammans hjälps vi åt att uppmärksamma flytvästen, så den är PÅ under båtsäsongen…ja alltid på sjön förstås. #flytvästdagen

wear-it-sweden-skylt-webb-01-1

Grattis Lundins bil!

Lundins bil stöttar ju vår verksamhet på lite olika sätt, alltid kul att se att det går bra för våra samarbetspartners. Följande text hämtat från deras hemsida.

”Nu är de fyra svenska Fordhandlare som är bäst på kundnöjdhet utsedda. Handlarna får den ärofulla titeln ”Chairman’s Award”. Utmärkelsen delas ut årligen av Ford Europa för att uppmuntra och uppmärksamma de handlare som inte bara når försäljningsmål utan också gör det med högsta kundnöjdhet.

Priset ”Chairman’s Award” delas ut varje år till de handlare som dels uppfyllt säljmålen på både bilar och reservdelar men därutöver också får högst betyg av kunderna själva. I år har fyra svenska handlare vunnit den ärofyllda titeln: Carltne Bil (Karlshamn), Hedemora Bilforum (Hedemora), Lundins Bil (Visby) och BilMånsson (Halmstad).”

 

Sommarsimskolan 2016.

30 -talet barn redan anmälda till vår sommarsimskola. På den egna sidan SIMSKOLA, kan ni nu anmäla era barn. Titta in och se vart den närmaste kursen finns. SLS Gotland (med stöd av Länsförsäkringar Gotland, SISU Gotland och Lundins bilpartner) håller simskola på 6 platser runt om på ön. Visby, Slite, Ljugarn, Hemse, Etelhem, och Tofta. Välkomna!

SAMSUNG CSC

Barnen träffar livräddare

Intensiv 1e april.

Livräddning /vattenfys med en fotbollsklubb, start för bokningen av livräddare på stränderna och sen på kvällskvisten ”Vårdoppet”. Kul att det redan kommit in en del bokningar av livräddare, vi hoppas de fyra veckorna blir fulltecknade. Även roligt att 55 hugade (+6 grader i vattnet) tog sig ett dopp i Snäcks badvik. Ungefär 150-200 till stog runt omkring och tittade på. Roligt att det i år fanns bastutält att prova på plats. Gotlands Allehanda fanns naturligtvis också där, man fick en shoppingpåse av dem när man anmälde sig. SLS lottade ut två flytvästar.

20160401_173233