The International Life Saving Federation (ILS)

ARKIV

SMS

sls_sms_480

SJÄLVKLART !!

Lördagen den 21a maj är den internationella flytvästdagen. Egentligen borde det ju vara så självklart, bälte på i bilen och flytväst på i båten. Upp emot 60% av de som drunknar i fritidsbåtsrellaterade olyckor kunde ha överlevt. Det visar en genomgång som gjorts med sakkunniga på området. 2013 – 2015 omkom 87 personer i den nämnda kategorin, 52 av dem hade inte flytväst och omkom genom drunkning.

SAMSUNG CSC

SLS Gotland styrelse, saknas på bild gör Nicklas.B, Thomas.S, och Joakim.N

TA gärna en bild på dig själv eller med dina vänner och ladda upp på någon av de sociala medierna. Tillsammans hjälps vi åt att uppmärksamma flytvästen, så den är PÅ under båtsäsongen…ja alltid på sjön förstås. #flytvästdagen

wear-it-sweden-skylt-webb-01-1

Grattis Lundins bil!

Lundins bil stöttar ju vår verksamhet på lite olika sätt, alltid kul att se att det går bra för våra samarbetspartners. Följande text hämtat från deras hemsida.

”Nu är de fyra svenska Fordhandlare som är bäst på kundnöjdhet utsedda. Handlarna får den ärofulla titeln ”Chairman’s Award”. Utmärkelsen delas ut årligen av Ford Europa för att uppmuntra och uppmärksamma de handlare som inte bara når försäljningsmål utan också gör det med högsta kundnöjdhet.

Priset ”Chairman’s Award” delas ut varje år till de handlare som dels uppfyllt säljmålen på både bilar och reservdelar men därutöver också får högst betyg av kunderna själva. I år har fyra svenska handlare vunnit den ärofyllda titeln: Carltne Bil (Karlshamn), Hedemora Bilforum (Hedemora), Lundins Bil (Visby) och BilMånsson (Halmstad).”

 

Sommarsimskolan 2016.

30 -talet barn redan anmälda till vår sommarsimskola. På den egna sidan SIMSKOLA, kan ni nu anmäla era barn. Titta in och se vart den närmaste kursen finns. SLS Gotland (med stöd av Länsförsäkringar Gotland, SISU Gotland och Lundins bilpartner) håller simskola på 6 platser runt om på ön. Visby, Slite, Ljugarn, Hemse, Etelhem, och Tofta. Välkomna!

SAMSUNG CSC

Barnen träffar livräddare

Intensiv 1e april.

Livräddning /vattenfys med en fotbollsklubb, start för bokningen av livräddare på stränderna och sen på kvällskvisten ”Vårdoppet”. Kul att det redan kommit in en del bokningar av livräddare, vi hoppas de fyra veckorna blir fulltecknade. Även roligt att 55 hugade (+6 grader i vattnet) tog sig ett dopp i Snäcks badvik. Ungefär 150-200 till stog runt omkring och tittade på. Roligt att det i år fanns bastutält att prova på plats. Gotlands Allehanda fanns naturligtvis också där, man fick en shoppingpåse av dem när man anmälde sig. SLS lottade ut två flytvästar.

20160401_173233

Bokningsstart!!

1e april är som vanligt dagen då livräddningsstationerna börjar ta emot bokningar för bevakning. Tofta livräddningsstation är öppen vecka 28, 29, 30 och 31 i sommar. enklaste sett att anmäla sig är via den särskilda sidan här på hemsidan. Välkomna !

SAMSUNG CSC

Tofta 2015

Snabbt klubbat.

Kvällens årsmöte var snabbt avhandlat, även om det var (för en så liten klubb) mycket verksamhet som avhandlades. Lars Johnte avtackades, men i övrigt var styrelsen intakt och eftersom vi vart en extra förra året, så är vi nu iaf fulltaliga. Ingen valberedning lyckades vi få ihop. Vi tar tacksamt emot förslag. Skulle du vilja ha en verksamhetsberättelse, kontakta ordförande Kjell.

20160322_193520

Glöm inte årsmötet!

Välkomna till årsmöte tisdagen den 22.e mars kl 19:00 på Röda korset N:a Hansegatan i Visby. (styrelsen samlas 18:00)

Simlärare sökes!

SLS Gotland planerar sommarsimskolan 2016 för fullt. Vi vill nu att du som är intresserad av att jobba som simlärare, perioden vecka 28-31- hör av dig till i första hand Martina på: martina@slsgotland.se så kan du få mer information. Vi har även möjlighet att erbjuda boende på Tofta livräddningsstation då ihop med livräddargänget.

Sommarsimskolan är snudd på färdigplanerad, men vi söker ännu simlärare till vecka 30 och 31 på förmiddagarna.

11745642_10153127448432266_4107720920264902193_n

Träningen börjar igen.

Söndag 17/1 kör vi igång träningen efter julvilan. Ny tid denna termin är 19:00 – 20:00 i Solbergabadet. Vi räknar med att det är vanlig temp i vattnet tills på söndag, det har ju varit ”svalt” i vattnet fram tills nu, pga de reparationsarbeten man gjorde vecka 1. Vi tittar på att arrangera både simlärare och badvaktskurs under terminen. Kan bli så att vi kommer använda söndagstiden till lite kursaktiviteter också. Det kommer även bli en del teknikträning av de internationella tävlingsgrenarna. Tisdagarna har vi återigen två banor mellan (OBS!)20:30 och 21:30 Välkomna !

God Jul !!

SAMSUNG CSC