The International Life Saving Federation (ILS)

ARKIV

SMS

sls_sms_480

Välkommen på årsmöte!

Tisdagen 28 mars kl 19:00 har SLS Gotland sitt årsmöte på Röda korset i Visby.

Vanliga årsmötesförhandlingar följt av lite fika. /  Välkomna!!

(Styrelsen samlas 18:00)

Tylösandspokal med kick off.

Helgen som var, avgjordes anrika livräddningstävlingen Tylösandspokalen nere i Halmstad. Nytt för i år var att man även avsatte en förmiddag till en kick off inför sommaren. Nya rön inom drönarforskningen, riktlinjerna från HLR rådet, information om nya SLS organisationen samt att fyra ”stränder” informerade om planeringsläget. Så även Vi från Gotland/Tofta. Med lite sommarbilder försökte Tord med att locka lite livräddare till årets bevakning av Tofta. Hela helgen var bra ordnat och det var extra roligt att se ungdomslagen tävla. Grattis Tylösand herr och Örebro dam som vann seniorklasserna.

20170318_174908

Hur skall vi ha det i sommar?

Vi håller på att planera för fullt. Men sommaren 2016 hade vi svårt att få tag i simlärare och livräddare. Därför vill vi gärna redan nu ha in intresseanmälningar. Visar det sig tämligen snart att det även i år är svårt kan vi komma att välja, men vi vill hemskt gärna köra på som vanligt. Det vi letar efter är:

  • Simlärare 4- 6veckor i sommar. Du skall ha körkort och vi vill att du har en hel del erfarenhet med dig. Ansvarig för att kvalitén är hög och är arbetsledare för assistenten.
  • Simlärare/assistent 4-6 veckor. Gärna körkort, lite erfarenhet är inte fel.
  • Simskoleprojektledare. Som hjälper oss planera och genomföra  sommarsimskolan. Kan även vara en av sommarens simlärare, fast med mertid innan.
  • Livräddare som säkrar upp Toftas fina strand veckorna 28, 29, 30 och 31.

Intresserad? Mejla till tord@slsgotland.se redan nu. Ingen bindande anmälan nu, men så vi ser om vi kan lösa båda projekten. Även om du har frågor så mejla, så hör jag av mig per mejl eller telefon.

Nu spejar vi..

mot nya mål och förhoppningsvis ett nytt fantastiskt SLS år. Gott Nytt År till er alla!!

SAMSUNG CSC

Lyssna gärna…

Länk till Sveriges radio P4 Gotland från dagens plakett utdelning.

Jacob Pantzerhielm och Lee Arnbäck Wittinghoff

Lee och Jacob har fått sina plaketter.

SAMSUNG CSC

Det blev en alldeles utomordentligt trevlig stund när de två räddarna Lee Arnbäck Wittinghof och Jacob Pantzerhielm fick sina plaketter. Spännande att höra deras egen berättelse över en tårtbit.  Samtalet mynnade ut i att paret nu även är inbjudna till Tofta livräddningsstation i sommar. De hungrade verkligen efter att få lite mer livräddningskunskaper. Inte för att vi kan klaga på räddningen, den var verkligen utsökt bra utförd. På tämligen långt håll börjar Lee oroa sig för att personen där ute simmade och simmade men verkade inte komma någonvart. Tillsammans ger de sig sen ut och tar upp den då sjunkande personen, bogserar till en badflotte, lyckas få upp personen och påbörjar hjärt lungräddning(HLR). Efter ett tag tillkommer fler personer och hjälper till med HLRen. Bra jobbat och så värda att uppmärksammas.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

 

För rådgihet vid räddande av liv

Idag kl straxt efter 15:05 kommer SLS Gotland hos Radio Gotland och i direkt sändning överlämna plaketter till två räddare. De sam ut till en man som höll på att drunkna/sjunka, fick upp honom på en flotte och påbörjade hjärt lungräddning. Nu blir det tårta, beröm och plaketter för besväret. Lyssna gärna, frekvens 100,2 eller på webben.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

God Jul !

Vi ber att få önska er alla en riktigt God jul!

SAMSUNG CSC

God natt Anders Wernesten!

Anders Wernesten

Anders Wernesten

I fredags -den 25e november somnade Anders in efter en tids sjukdom. På senare år har kontakten varit lite mer luftig. Men under många år var den tätt. Anders var en av tämligen få kloka personer som jag kunde bolla med i uppstarten av ett mer aktivt SLS Gotland och i uppbyggnaden av Tofta livräddningsstation. Många personer kom och gick, men Anders var med hela tiden.  Det blev under utvecklingen mer användande av loggotyper och tryck, även inslag till SLS´s medlemstidning. SLS Gotland var ju även väldigt tidigt ute med en hemsida, även här blev det tillfälle till tankenötter om texter, grafiska detaljer och marknadsföring. Anders och jag hade lite olika fokus och det kunde vi ibland märka av i våra diskussioner. Men vi kunde också skratta åt det. Jag lärde mig ganska snart att skicka bilder till Anders som var redaktör för medlemstidningen, däremot texterna var svårare att få iväg. Vilket ledde till små SMS och mejl då och då. ”Ja ja bara du får iväg det, jag håller en lucka tills på måndag” brukade Anders avsluta dem. Och oftast löste vi det ihop. Senast vi hade kontakt var den 30 september:

”Hej! Har du några bokstäver om sommaren att skicka till mig. Bra bilder har jag ju fått men skulle behöva en kortare text också. Kan inte hitta att du skickat någon, men jag kan ha fel.”

Det hade han inte. Jag kommer sakna Anders och den kontakt vi haft, vem skall jag nu skicka mina idolbilder till (ännu ett litet internt bus mellan Anders och mig). Varma tankar till Mona Lisa Wernesten och hela familjen från SLS Gotland men särskilt från Kjell, Britt Marie och mig.

Tack Anders !

Tord Thuresson

Flytvästdepå flyttas.

Flytvästdepån som företaget GOFY hjälpt oss med i Ronehamn, kommer inom kort att hämtas in. Företaget har inte längre någon butik som är bemannad och kan inte lämna ut västar för lån. Vad vi gör av västarna vet vi inte i dagsläget. Hittar vi ingen annan lösning i närheten, så kan västarna komma att användas till att komplettera de andra depåerna.