The International Life Saving Federation (ILS)

ARKIV

Grattis Pontus!

Igår avlade Pontus Arnesson proven på livräddarkursen, detta skedde givetvis nere på Livräddarskolan i Tylösand, Halmstad. Han klarade dessa och är nu havslivräddare. Pontus kommer redan kommande vecka att prova livet som livräddare på Tofta. SLS Gotland är givetvis glada att det tillkommit en livräddare till på ön.

SOMMARSIMSKOLAN IGÅNG!

Äntligen nu är våra härliga simlärare igång med sitt 6 veckor långa uppdrag att ge vattenvana och förhoppningsvis lite simkunnighet till ungefär 160 barn. De första två veckorna är de i Ljugarn och Tingstädeträsk. Idag ringer det en hel del igen, och nu är det snudd på helt fullt i hela simskolan. Några få platser kvar i Sigvaldeträsk vecka 31 och 32.

Snart går vi igång!

Nu närmar det sig iplumsning av de första simskolebarnen. Lundinsbil som hjälpt oss flera år, gör det även denna sommar. Se vilken tjusig bil det blir i år!!

Flytvästdagen !

Sjö och havslivet vaknar upp så här års. Att puffa för flytvästens användande känns helt naturligt. Bär den!!

Vattenvanesatsning.

Via en statlig satsning på att barn tidigare skall nås av vattenvane/simskola så erbjuder man nu barn födda år 2011 och 2012 som är mantalsskrivna i Gotlands kommun en simkurs utan kostnad under sommaren 2018. Erbjudandet ges i mån av plats. inbjudan_gratis simskola 2018

Satsningen kommer utifrån riktade medel från Socialstyrelsen. SLS Gotland sommarsimskola är med i erbjudandet, vill du veta mer? Läs mer på sidan om simskolan.

Över 100.

Vi har nu över 100 barn anmälda till vår sommarsimskola. Vi uppdaterar löpande sidan om simskolan, vilka grupper som ännu går att anmäla sig till. Ungefär 160 platser har vi i år.

Avsked av Erling.

Hundratalet människor samlades i Visby domkyrka på fredagen för att ta farväl av Erling Lindquist. Ceremonin bestod av mycket sång, bla återuppstod officerskören för att sjunga i kyrkan och vid minnesstunden. Erling sjöng i den och har gjort så så länge den har funnits. Vid kaffet efteråt hölls även en del tal. En fin men mycket sorglig stund.

Stor del av lokala styrelsen var på plats, vi vill även tacka vårt centrala kansli som var med och hedrade honom, Tack!

Årsmötet.

I torsdags avhandlades SLS Gotlands årsmöte på Tofta livräddningsstation.

Endast en medlem och revisorn var på plats, förutom styrelsen. Mötet inleddes med en tyst minut för vår bortgångne kassör Erling. Styrelsen blev efter valen fulltalig. Martina Olofsson och  Torbjörn ”Pigge” Ottfalk valdes in. Hilbert vår revisor har på mycket tacksamt sätt trätt in och hjälpt oss avsluta 2017års bokföring. Ny kassör blev Thomas Livemo, denne biträds med bokföringshjälp via Gotlands Idrottsförbund. Ny sekreterare istället för Thomas Livemo blev Nicklas Björling och Thomas Salmén tackade ja till att vara vice ordförande. Med det så blev alla poster i styrelsen tillsatt. Hilbert Karlqvist fortsätter som revisor och Ben Hellgren som revisor suppleant. Ingen valberedning fick vi till, utan styrelsen själva får fungera som sådan.

Sommarsimskolan!!

Vi får just nu in många anmälningar till sommarsimskolan. Eftersom det är helg, kommer vi i veckan börja bekräfta bokningarna. Räkna med att det kan ta några dagar.

Ps…även livräddarna -vi hör av oss så snart vi bara hinner….ds

Vårdoppet 2017.

65 hugade vårbadare blev det som rusade ner i det 4.gradiga vattnet. 3 påskägg och en räddningsväst lottades ut bland deltagarna.