The International Life Saving Federation (ILS)

Arkiv

Inget Sundsim i sommar.

Fårösundsbåtklubb tog igår beslutet att ställa in Sundsimmet 2020. Tanken var att det skulle ha arrangerats som vanligt sista lördagen i juli. Men pandemin gör att de ställer in arrangemanget i år.

Wear it- Sweden!

Mellan den 15 och 21 maj pågår kampanjen ”Wear It, Sweden!”. 2020 är det fjärde året som Svenska Livräddningssällskapet initierar kampanjen med engagerat deltagande från lokalföreningar och organisationer i Sjösäkerhetsrådet. Det är en manifestation för att få fler att använda flytväst i, på och vid vatten. Ett stort antal organisationer och myndigheter har slutit samman kring budskapet att; ”den bästa flytvästen är den du har på dig, Wear It, Sweden!”. Att använda flytväst är i sig ingen ny företeelse men heller inget som kan tas för givet. Och därför anser vi att kampanjen är viktigt och budskapet tåls att upprepas. Läs gärna mer på SLS riks-hemsida.

Välkomna att anmäla er.

Äntligen finns nu anmälan till sommarsimskolan uppe. Lite nytt sätt att anmäla sig på i år. Länken går till SISU gotland som även i år hjälper oss administrera anmälningarna.

Snart….

Vi har nu bestämt och gjort en planering för sommarsimskolan. Det blir inte riktigt så många grupper som det var tänkt, men ändå plats för nästan 100 barn. Tekniken har inte riktigt varit med oss, men vi hoppas under måndagen 27/4 eller möjligen tisdagen ha löst de sista hindren och kan lägga ut inbjudan till alla grupperna.

Välkommen livräddare!

Idag börjar vi ta emot bokningar från livräddare som vill komma och bevaka i sommar på Tofta, anmäl dig på sidan om bevakning.

Tänkte du gå in och idag anmäla dig till sommarsimskolan? Ni får vänta lite till. Vi håller ännu på att planera och behöver ca två veckor till på oss. Vi siktar på att släppa de bokningarna 15 april.

Inatt börjar det..

Från och med midnatt 1e april tar vi emot bokningar från livräddare som vill bevaka på Tofta strand, titta in på sidan om Tofta livräddningsstation och vidare till fliken bevakning. Varmt välkomna!

Vi skjuter lite på boknings-starten

Vi behöver ännu lite mer information om hur vi kan lösa en del saker kring sommarsimskolan. Det är pandemin som påverkar vår situation. Vi avser och hoppas ännu kunna genomföra simskolan ungefär som vi har brukat, men då ev med vissa justeringar.

Vårdoppet inställt!!

Men anledning av rådande corona-omständigheter ser Gotlands Allehanda och SLS Gotland sig tvungna att ställa in Vårdoppet den 1e april. Vi tar gemensamma nya tag till 2021, då ses vi igen i Snäckviken för ett dopp.

Finns redan intresse, kul men..

25 juli är det dax för Sundsimmet uppe i Fårösund. Redan har även SLS Gotland fått en del frågor. Men det är ju Fårösundsbåtklubb (FBK) som står som arrangör. På SLS Gotlands hemsida har vi nu uppdaterat lite info om loppet i stort. Se under fliken event. Även på FBKs hemsida ligger information. MEN vi hjälper FBK nu att nå ut med informationen: ”OBS! Vi tar emot anmälningar till Sundssimmet 2020 fom 2020-06-01. Det går inte att anmäla sig tidigare än det.”

Vart skall vi egentligen?

Igår söndag träffades styrelsen på Tofta livräddningsstation för att diskutera ihop en vision och målsättning för det fortsatta arbetet. Som vanligt när man väl kommer igång så finns det massor att fundera över. Nu fortsätter vi genom att göra en handlingsplan. Grovt kan vi summera med att vi vill trygga ekonomin och bli fler. Vi har ju en fantastisk verksamhet och väldigt bred, där något borde kunna passa alla som vill hänga på.

Nicklas var vår vägledare genom processen.