The International Life Saving Federation (ILS)

ARKIV

BC har ordet

BC

2019-03-31. Om några timmar öppnar vi upp och tar emot bokningar för sommaren 2019. det är mycket på G på själva Tofta och vi försöker hänga med i den galloperande utvecklingen av området. Även i år tror vi ni kommer känna igen mycket som det varit, men ganska snart – om vi orkar hänga i. Kan vi få mycket bra förutsättningar för en livräddningsstation och ffa för att utbilda mer. Välkomna till oss även denna sommar.

2018-01-31. Redan nu yttrar vi ett mål om att ha fyra veckor med livräddare i år. ”Nya” ägarna av Tofta camping är tydliga med att de vill ha oss kvar och som ni vet har de storslagna planer för Tofta. I nuläget blir huset kvar och vi kan jobba på likt tidigare. Däremot har vi inte gjort upp något sorts avtal.

2017-05-18. Som vanligt börjar vårpaniken infinna sig. Fixa med fordon, torn och hus. Båtarna ser tyvärr ut att bli samma som ifjol. Har fått nej från de jag försökt övertala att sponsra oss med ny samt renovering av båtarna. Det är alldeles för få livräddare. Men vi kör på och hoppas ännu några tillkommer. Som ifjol så anpassar vi dagarna så ingen skall behöva slita ut sig. Vi hoppas snart kunna få träffa de nya ägarna av Tofta camping. Blir spännande att se vad de vill.

2017-03-29. Full rulle med all planering. CH till vecka 28+29 blir Micke Löfgren, men vecka 30 och 31 är det ännu öppet. Återkommer här på sidan med info efterhand jag får någe helt klart. I övrigt kommer ni ju känna igen er. De nya ägarna av campingen kommer inte hinna göra några stora förändringar i år.

På lördag börjar vi iaf att ta emot era bokningar, välkomna med dem.

2016-06-23. Glad midsommar på er!! Söker ännu Ch till vecka 30 och 31, samt som ni vett överlag fler livräddare. i övrigt så fixar vi på och ni kommer känna igen er i sommar igen :)

2016-03-31. Imorgon börjar vi ta emot bokningarna. Som vanligt tar jag emot en förhoppningsfull diger mejlbibba under natten. Sen så snart som möjligt börjar jag bekräfta till er. Vi hoppas på fyra kanon veckor. Jag kommer här på hemsidan framöver skriva lite om hur förberedelserna går. Jag har tyvärr ännu inte fått slutlig bekräftelse från de som jag frågat om CHskap. Men även det hoppas jag skall falla på plats snart.

2015-06-27. Snart kommer ni hit, det skall bli roligt. Förbereder för fullt. Som ni kanske sett har vi lyckats komplettera vår utrustning en del. Roligt. Det fattas fortfarande livräddare ffa vecka 30 och 31, vi hoppas det ännu tillkommer fler. Nu drar jag iväg ( måndagmorgon) på en simturné. Open water SM i Sundsvall och Vansbro. Kommer hem söndagen innan vi öppnar så då är det full rulle att få allt iordning. Mejla, SMSa eller inboxa mig när ni kommer så löser vi det.

2015-01-15 Sitter och knåpar för fullt med planeringen för livräddningsstationen. Någon sort firande måste vi ju få till, några veteraner tycker vi skall ha veteranbevakning, kanske lite extra bevakning, kollo eller vad tycker ni? Ganska snart kommer det en planering iaf.

2014-04-01. Nä det är inget skämt i år heller. 1:e april och man får börja boka sig för bevakning. Som vanligt skriver jag in på Facebook och här hur förberedelserna går. Glöm inte bort att vi har en trevlig helg på kristiflygare också. Mer info om bokningen på egen sida, och mer info om livräddarträffen finns också på egen sida. Undrar hur många vi blir, så här nittonde året??

2013-08-10. TACK till Micke och Nicklas som var CH i år. Även tack till alla ni som kom och hjälpte till -denna sjukvårdslarmens-sommar. Nu skall vi packa ihop allt och förbereda vinterns intåg. Summera och utvärdera. Redan har vi möten inbokade för att göra detta.

2013-06-28. Nja nu är det ju inte fullbokat längre, men iaf. Den andra perioden får det gärna fyllas på med några namn. Det verkar bli en intensiv och rolig sommar. De nya kläderna är riktigt fina, en tacksam hjälp att vi äntligen fått fram en livräddargarderob i Sverige.

2013-04-03. Ja helt ärligt trodde jag nog inte jag skulle få uppleva Tofta fullbokat 2013. Hjälp, snacka om vändning. Det var ju så att jag egentligen bestämt mig för att ta paus med Tofta. Sedan ringde Sophia Arsian två dagar innan vi tänkte klubba detta i styrelsen och ville hjälpa till med att rekrytera livräddare.  ”mjaaaa men ok kan ni tänka er göra ett försök så visst vi kör ett år till” Sedan även pratat med Johan Nyd som dragit i lite trådar. Å nu sitter vi där, med fullbokat hus. ???? Så vi får väl helt enkelt se till att det blir en djävligt bra sommar då!!

2013-03-31. Imorgon är ni välkomna att börja boka er för bevakning. Enklast för dig och mig är ett mejl. På sidan om bevakning finns info och anmälningsformulär. Nu hoppas vi på många bokningar.

2013-03-15. Jodå förberedelserna rullar på. Än är vi inte klara med alla detaljer. Glöm inte att kolla in Kristiflygareträffen. Blir trevligt och nyttigt.

2013-02-01 Då är det dax att öka takten för att få ihop en sommar igen. Vi håller ännu på med disskusionerna med markägarna, och det kommer finnas anledning att återkomma med mer info framöver. Vi har nu beställt en räddningsbräda, så äntligen kommer även Tofta ha en sådan. Men som sagt, låt mig återkomma.

2012-07-08. Sommaren varit lugn hittills på Tofta. Inte för att vi startat bevakningen, men ibland händer det ju saker ändå. Nu har vi dragit loss två bilar iaf. Alltid något. Men kanske dax att köra ut båten för säkerhets skull.

2012-04-18. Tack till Peter i Tylösand som hjälper till med att mejla ut info om våran bevakning. Vi har nu 7 bevakare per vecka. Det är bra men jag hoppas det ännu tillkommer några till. Nu inleder jag fasen med att börja iordningställa allt matrial. Undrar om det finns några man kan bolla rutiner med i år? Eller har alla bara bröllop i huvudet tro?

2012-03-19. Då har bestämt hur vi skall göra med sommaren. På ett sätt skulle det inte vara fel att ta en paus, men samtidigt skulle det vara knas. Nu kör vi två veckor, samt icke att förglömma en del kurser, simskola mm mm. Så det är ingen liten verksamhet. Eftersom även en ”annan” börjat röra lite på sig, och ännu inte helt stängt dörren till VM i Australien så vore det trevligt med lite tränings sparrande. Paddla kan ni glömma :) men allt det övriga. Skall försöka bli lite bättre på ”brädan” med…
2011-12-16.

God Jul och Gott Nytt År !!

2011-10-24. är inte alltid så flitig att skriva här.. Nu är det dax att börja jobba för att ev förverkliga sommaren 2012. Så det blir lite paus här.

2011-06-23.  Fullt upp nu…skall fixa med intercommen på Livbåt Tofta idag. Sedan hoppas jag vår lånemaskin ”Grizzly 700” kommer idag.. Sen är det dax att resa partytälten inför midsommarfirandet.  Glad midsommar på er!!

2011-06-07. Då var Kristiflygarträffen fixad. Vi blev inte så många. Men roligt var det och en hel del blev gjort. Styrningen på Livbåt Tofta total havererade, hoppas kunna fixa till detta. Bra att Jeep 184 kunde sjösätta, handbromsen fixade detta. Kanon med 17,5 i vattnet -det var lite kyligt då men man var ju så het… Lovar gott till i sommar. det finns ännu några platser kvar,, men jag har ännu förhoppningar om lite tillkommande bokningar. Tack för all hjälp Micke Löfgren !!

2011-04-21. Glad Påsk på er! Här på ön är det idag sommarvärme. Å den är ju snart här, Det är så roligt att vi i år har det bättre med bokningsläget och bättre vad det gäller stöd än på länge. Ägga nu upp er i påsk, så ses vi snart. Kom gärna över Kristi flygare och förbered er…

2011-04-09. Vi fixar och förbereder för fullt. Bokningsläget börjar se riktigt ok, ut hoppas ännu på att det skall fyllas på lite mer några veckor. Kul att vi får disponera en ny ATV i sommar. Kommer underlätta en hel del för oss. Har en massa kuligheter på G, som jag ännu inte fått helt spikat. Men givetvis kommer det info efterhand det blir kart. Glöm inte vår Kristi flygare helg…vi behöver bli fler där om vi skall kunna göra sjöräddningsturnén…

Nu har vi börjat ta emot bokningar från livräddare som kan tänka sig att bevaka sommaren 2011 på Tofta livräddningsstation. Som alltid spännande att se hur många som vill komma. Vi hoppas på allra minst 5 per vecka, 7 är bra och 9 kanon. Nu är vi ju en del öbor som kommit hem och kan fylla upp. Men visst är det som roligast om de blir grädden på moset.. Så 7-9 per vecka vill vi få ihop. Välkomna !!