The International Life Saving Federation (ILS)

Arkiv

Tack Leif!

Leif Karlborg har en tid varit sjuk, sjukdomen släckte sakta hans låga och idag somnade han stilla in på Halmstads lasarett, vid en ålder av 87 år.

Så sent som 18 november kramade jag om honom i Tylösand, och vi kände nog bägge att det var sista gången, men vi sa inte något om det. Utan det blev hans vanliga käcka sett som rådde. Han kunde, trotts att nog egentligen inte energin fanns där -låta bli att komma ut och se till oss.  Leif har alltid funnits där och under ffa några år då vi byggde upp Tofta livräddningsstation så hade vi mycket tät kontakt. Han var även här på Tofta och besökte oss i princip varje år. Han var även med sitt resoluta och trygga maner en verklig gigant inom svensk livräddning under lång tid. Han storhet tycker jag vi kan mäta i att han i stor utsträckning månade om hela SLS Sverige. Han la mycket tid på att åka runt till olika klubbar, stationer och landsändar. Att ge så mycket även utanför sin egen klubb, station och ffa livräddningsskola, vilken bara den krävde oerhört mycket -är mäktigt stort.

Leif byggde upp Tylösands livräddningsstation och livräddarskola med start 1960, sedan dess har han varit aktiv. Tills idag.

Det är en svår stund för livräddarsverige, men ännu svårare för familjen, som vi nu sänder våra varma tankar.

Tack Leif för ditt engagemang och all hjälp, TACK!

Tofta livräddningsstation flaggar på halvstång under 3 dagar för att hedra Leif.