The International Life Saving Federation (ILS)

Arkiv

God natt Anders Wernesten!

Anders Wernesten

Anders Wernesten

I fredags -den 25e november somnade Anders in efter en tids sjukdom. På senare år har kontakten varit lite mer luftig. Men under många år var den tätt. Anders var en av tämligen få kloka personer som jag kunde bolla med i uppstarten av ett mer aktivt SLS Gotland och i uppbyggnaden av Tofta livräddningsstation. Många personer kom och gick, men Anders var med hela tiden.  Det blev under utvecklingen mer användande av loggotyper och tryck, även inslag till SLS´s medlemstidning. SLS Gotland var ju även väldigt tidigt ute med en hemsida, även här blev det tillfälle till tankenötter om texter, grafiska detaljer och marknadsföring. Anders och jag hade lite olika fokus och det kunde vi ibland märka av i våra diskussioner. Men vi kunde också skratta åt det. Jag lärde mig ganska snart att skicka bilder till Anders som var redaktör för medlemstidningen, däremot texterna var svårare att få iväg. Vilket ledde till små SMS och mejl då och då. ”Ja ja bara du får iväg det, jag håller en lucka tills på måndag” brukade Anders avsluta dem. Och oftast löste vi det ihop. Senast vi hade kontakt var den 30 september:

”Hej! Har du några bokstäver om sommaren att skicka till mig. Bra bilder har jag ju fått men skulle behöva en kortare text också. Kan inte hitta att du skickat någon, men jag kan ha fel.”

Det hade han inte. Jag kommer sakna Anders och den kontakt vi haft, vem skall jag nu skicka mina idolbilder till (ännu ett litet internt bus mellan Anders och mig). Varma tankar till Mona Lisa Wernesten och hela familjen från SLS Gotland men särskilt från Kjell, Britt Marie och mig.

Tack Anders !

Tord Thuresson